Altijd handig om te weten!

Een heerlijk en gezond recept
Gevulde avocado met tonijn. Lees hier verder voor de ingredienten en bereidingswijze, zodat jij dit heerlijke recept voor jezelf en je vriend(in) kan maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
- 1 bosui, fijn gesneden
- halve citroen, schijfje en het sap
- handje vol koriander blaadjes
- blikje (witte) tonijn, 100 gram
- handje amandelschaafsel
- 2 avocado's, door midden gesneden
Bereidingswijze:
Snijd de bleekselderij en bosui in kleine stukjes.
Snijd eerst een dun plakje af van de citroen. Snijd dat plakje weer in tweeën. Die kun je later gebruiken als garnering.
Pers de halve citroen uit en pluk de koriander blaadjes van de steeltjes.
Pak een grote kom en doe hier de tonijn, bleekselderij, bosui, amandelschaafsel, citroensap en koriander blaadjes in . Mix het geheel goed.
Let op, snijd de avocado pas vlak voor het uitserveren. Als je dit te lang van te voren doet, loop je het risico dat het vruchtvlees bruin wordt.
Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Mocht het een klein pitje zijn, dan heb je weinig ruimte om te vullen met de tonijn salade. Kies er dan voor om de avocado een klein beetje uit te lepelen en meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Dan kun je meer salade kwijt in de avocado.
Vul beide avocado delen met de mix en garneer met het schijfje citroen en een blaadje koriander.