Altijd handig om te weten!

Lekker recept

Lekker recept

Quinoa met pompoen en feta. Lees hier verder voor de ingredienten en de bereidingswijze, zodat jij dit heerlijke recept voor jou en je vrienden of familie kunt bereiden!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 g quinoa
  • Groentenbouillon
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 butternutpompoen, geschild, ontpit en in blokjes
  • 2 rode uien, gepeld en in dunne halve maantjes
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 80 gehakte walnoten
  • 100 g rozijnen
  • Honing
  • Tijm, gedroogd
  • garam masala (of wat gemalen komijn, peper en een snuif kaneel)
  • peper
  • zout
  • lekkere olijfolie
  • platte peterselie, fijngehakt


Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de pompoen en ui in een grote ovenschotel.
Bestrooi met peper en zout en besprenkel met vloeibare honing.
Strooi er ook wat gedroogde tijm over.
Rooster de pompoen gedurende 35 minuten in de oven. Halverwege eens omroeren.
Meet de quinoa af en doe met 2x dit volume groentebouillon in een pan
Breng aan de kook en voeg een snuifje garam masala toe.
Kook zolang de verpakking aangeeft.
Rooster de noten in een droge pan.
Laat de rozijnen wellen in wat warme bouillon.
Kruid de gare quinoa met wat peper en zout.
Laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de noten onder quinoa.
Voeg de pompoen en de feta toe.
Meng de peterselie en het sinaasappelsap eronder en besprenkel met wat lekkere olijfolie.

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in