Avondeten

Bloemkool nasi

Bloemkool nasi

Bloemkool is een veelzijdige groente. Gepureerd is het een prima alternatief voor aardappelpuree, mocht je zo’n persoon zijn die aardappelpuree eet. En ook kun je bloemkool roosteren tot een soort chips. Best knap, aangezien bloemkool voor maar liefst 92% uit water bestaat.

Maar goed, je kunt bloemkool heel goed raspen en gebruiken als alternatief voor rijst. Waarom? Omdat het verrassend lekker is, en ook nog eens veel gemakkelijker om klaar te maken én caloriearmer. Veel caloriearmer.

 

Bak in een wokpan met olijfolie de in stukjes gesneden ui en prei aan.
Voeg de kalkoenspek toe.
Doe ondertussen in een steelpan de amandelpasta, kokosmelk, knoflook, sojasaus en sambal.
Beide pannen goed doorroeren.
Pak pan nummer 3 en bak twee eieren.
Rasp de bloemkool met een grove rasp.
Voeg de kerrie, sambal en sojasaus toe aan wokpan en hussel snel door.
Voeg de bloemkool toe aan de wok en roer 30 seconden door.
Opdienen, smullen en de volgende dag nog een keer maken

Ingredienten

Voor de nasi

kokosolie
150 gram bloemkool
50 gram doperwten
50 gram prei
1 kleine rode ui
100 gram kalkoenspek (in het schap in de Albert Heijn bij de spekblokjes)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel sambal
1 theelepel sojasaus

Voor de satésaus

1 eetlepel amandelpasta (pindakaas mag ook)
150 ml kokosmelk
1 theelepel sambal
1 eetlepel sojasaus
1 teen knoflook geraspt

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in