Avondeten

Marrokaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marrokaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Begin met de tomatensaus: fruit de knoflook in de olijfolie in een stoofpan en doe er de gesnipperde ui bij. Laat even aanbakken. Doe dan alle kruiden erbij (behalve de koriander en peterselie) en roer goed om.
Doe vervolgens de tomatenblokjes en koriander en peterselie erbij en laat dit 10 minuten sudderen.
Als de tomatensaus op het vuur staat, maak dan de gehaktballetjes. Doe het gehakt met de ui en kruiden (behalve de koriander en peterselie) in een kom en kneed dit. Maak hier (niet te kleine) gehaktballetjes van.
Doe na de 10 minuten de gehaktballetjes in de tomatensaus en laat voor ongeveer 20 minuten sudderen, totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de tomatensaus de juiste dikte heeft.
Breek de vier eieren boven de pan en schep het niet meer om. Doe de deksel op de pan en laat nog een paar minuten sudderen, totdat het eiwit helemaal gaar is. Het eigeel mag nog wel zacht zijn.
Serveer de gehaktballetjes en het ei in een kommetje. Strooi hier de koriander en peterselie over.
 

Ingredienten

Voor de tomatensaus
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
halve ui, gesnipperd
2 blikken (400 gram) tomatenblokjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/4 theelepel chili poeder
handje fijngesneden verse koriander
handje fijngesneden verse peterselie

Voor de gehaktballetjes
500 gram rundergehakt
halve ui, gesnipperd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gedroogde koriander
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel chili poeder
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
4 eieren

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in