Avondeten
Red flannel hash
Voorbereiding: De bieten raspen op een grove rasp. De geraspte bieten kruiden met een scheutje azijn, wat zout en peper. De zoete aardappelen in kleine blokjes snijden. Bereidingswijze: De gehakt in een wok of braadpan rul bakken. De fijn gesnipperde uien toevoegen. Dit alles met wat zout en peper kruiden. Schep de aardappelen en de bieten door elkaar. Verdeel het mengsel over een ingevette (kokosolie) ovenschaal. Spreid het gehakt er over uit en schenk er vervolgens de room over. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (225 graden C). Dien het gerecht na ongeveer 25 minuten, als het door en door heet is, op.
Ingredienten (voor 4 personen)
500 gram rundergehakt
500 gram net niet gaar gekookte zoete aardappelen
750 gram gekookte rode bieten
Kokosolie
2 gesnipperde uien
zout
peper
azijn
100 ml (slag)kookroom
Het is ook lekker om het te serveren met een spiegeleitje zodra het uit de oven komt!