Lunch

Makreelsalade met avocado

Makreelsalade met avocado

Bereidingswijze:

Was de veldsla en verdeel over twee borden. Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd in stukjes. Controleer op graatjes. Gebruik je een verse gerookte makreel, pluk dan stukjes makreel met je vingers van de vis. Dan vis je de graatjes er gelijk uit. Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de twee helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snij in blokjes. Schil de appel en snij hem in blokjes.

Verdeel de makreel, appel en avocado over de sla.

Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade.

Ingrediënten:

Gerookte makreel ( of zalm ) - 180 gram
Avocado
1 Appel
Veldsla - 50 gram

 

Voor de dressing:

Olijfolie - 2 eetlepels
Witte wijnazijn
1 eetlepel Bieslook
1 eetlepel Peper - naar smaak
Zout - snufje

Aanbevolen hoeveelheid
Vrouw 120 gram vis
Man    180 gram vis

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in