Lunch
Makreelsalade met avocado
Bereidingswijze:
Was de veldsla en verdeel over twee borden. Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd in stukjes. Controleer op graatjes. Gebruik je een verse gerookte makreel, pluk dan stukjes makreel met je vingers van de vis. Dan vis je de graatjes er gelijk uit. Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de twee helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snij in blokjes. Schil de appel en snij hem in blokjes.
Verdeel de makreel, appel en avocado over de sla.
Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade.
Ingrediënten:
Gerookte makreel ( of zalm ) - 180 gram
Avocado
1 Appel
Veldsla - 50 gram
Voor de dressing:
Olijfolie - 2 eetlepels
Witte wijnazijn
1 eetlepel Bieslook
1 eetlepel Peper - naar smaak
Zout - snufje
Aanbevolen hoeveelheid
Vrouw 120 gram vis
Man 180 gram vis