Lunch

Pompoen tomatensoep

Pompoen tomatensoep

Schil en snij de uien in ringen en bak deze op een lag vuurtje in wat kokosolie of olijfolie. Bak ze totdat ze lekker glazig geworden zijn.

Was de pompoen grondig en verwijder eventueel de slechte plekken uit de schil. Je hoeft hem dus niet helemaal te schillen! Snij vervolgens de pompoen in stukjes. De zaden gooi je weg of kun je bewaren om later te drogen/roosteren.

De gesneden pompoen mag er bij in de pan. Roerbak dit tot het zacht is geworden.

Nu is het tijd om het water en de kruiden toe te voegen. Begin met een klein beetje water, meer kan later altijd nog. Laat het nog een minuutje koken. Vervolgens mag de staafmixer erin en mix je het tot een gladde massa. Als het te dik is voeg je nog wat water toe.

Tot slot mag de gezeefde tomaat er nog door heen gemixt worden. Je kunt er ook voor kiezen om de koriander op het laatst er bij te doen als garnering.

Dit is de basis. Je kunt er natuurlijk nog gehaktballetjes bij doen, nog wat extra groente er door heen of het gratineren met kokosrasp. Leef je uit!

Ingredienten

1 pompoen (een oranje of fles-pompoen)
2 grote uien
Pakje gezeefde tomaten
Zout, water, en koriander naar smaak toevoegen

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in