Lunch
Spinazie zalm muffins
Je bakt ze van te voren in de oven en ze zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Zo heb je ’s ochtends al een kant en klaar ontbijtje, eventueel makkelijk om mee te nemen voor onderweg. Bij voorkeur kun je ze voor het eten nog even opwarmen, maar koud zijn ze ook lekker te eten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren in een kom los
Spoel de spinazie af en snij het klein.
Pel de uitjes en snipper ze. Snij de peterselie fijn. Snij de zalm in kleine stukjes.
Voeg de spinazie, peterselie, stukjes zalm en uitjes toe aan de eieren. Meng alles goed.
Voeg nog wat peper en zout toe. Wees voorzichtig met de hoeveelheid zout, omdat de gerookte zalm ook wat zoutig van zichzelf is.
Vul een muffinplaat met papieren of siliconen vormpjes. Vul de vormpjes met het omeletmengsels.
Schuif de muffinplaat in de oven en bak het in 35 minuten gaar.
Ingredienten
8 eieren
150 gram verse bladspinazie
100 gram gerookte zalm
2 kleine uitjes
Handje peterselie
Zout en peper naar smaak
Aanbevolen hoeveelheid
Vrouw 1-2 muffins
Man 1-2 muffins