Gevulde chocolade walnootjes

Ingrediënten

  • Ongeveer 50 tot 60 walnoten
  • 8 medjool dadels
  • 1 tot 2 eetlepels water
  • Optioneel; ½ theelepel vanille extract
  • 100 gram pure chocola (70% of meer cacao)

Bereidingswijze

Verwijder de pitten uit de dadels.

Vermaal de dadels samen met het water en de vanille extract in de keukenmachine of met een staafmixer tot een egale smeuïge massa.

Besmeer een walnoot met een ruime hoeveelheid dadelsaus en ‘plak’ er en tweede walnoot boven op.

Herhaal dit totdat alle dadelsaus op is.

Smelt al roerend de chocola in een klein pannetje. Pas op dat je de chocola niet verbrand.

Dip nu de walnoten voor de helft (of helemaal) in het chocolade.

Vergeet niet de kom uit te likken! Advies is om de walnootjes gekoeld te bewaren. 

Olympia Sport and Health Noordwijk
  • Leuk bericht? Deel het met je vrienden!