Makreelsalade met avocado

Ingrediënten:

  • Gerookte makreel (of zalm) - 180 gram
  • Avocado
  • 1 appel
  • Veldsla - 50 gram

Aanbevolen hoeveelheid:

  • Vrouw 120 gram vis 
  • Man 180 gram vis

Voor de dressing:

  • Olijfolie - 2 eetlepels
  • Witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peper - naar smaak
  • Zout - snufje

Bereidingswijze:

Was de veldsla en verdeel over twee borden.

Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd in stukjes. Controleer op graatjes. Gebruik je een verse gerookte makreel, pluk dan stukjes makreel met je vingers van de vis. Dan vis je de graatjes er gelijk uit.

Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de twee helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes.

Schil de appel en snijd in blokjes. 

Verdeel de makreel, appel en avocado over de sla.

Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade.

Olympia Sport and Health Noordwijk
  • Leuk bericht? Deel het met je vrienden!