Quinoa met pompoen en feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g quinoa
  • Groentenbouillon
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 butternutpompoen, geschild, ontpit en in blokjes
  • 2 rode uien, gepeld en in dunne halve maantjes
  • Sap van 1/2e sinaasappel
  • 80 gehakte walnoten
  • 100 g rozijnen
  • Honing
  • Tijm, gedroogd
  • Garam masala (of wat gemalen komijn, peper en een snuif kaneel)
  • Peper
  • Zout
  • Lekkere olijfolie
  • Platte peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de pompoen en ui in een grote ovenschotel. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met vloeibare honing. Strooi er ook wat gedroogde tijm over.

Rooster de pompoen gedurende 35 minuten in de oven. Halverwege eens omroeren.

Meet de quinoa af en doe met 2x dit volume groentebouillon in een pan. Breng aan de kook en voeg een snuifje garam masala toe. Kook zolang de verpakking aangeeft.

Rooster de noten in een droge pan.

Laat de rozijnen wellen in wat warme bouillon.

Kruid de gare quinoa met wat peper en zout.

Laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de noten onder quinoa.

Voeg de pompoen en de feta toe.

Meng de peterselie en het sinaasappelsap eronder en besprenkel met wat lekkere olijfolie.

Olympia Sport and Health Noordwijk
  • Leuk bericht? Deel het met je vrienden!