Red flannel hash

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram net niet gaar gekookte zoete aardappelen
  • 750 gram gekookte rode bieten
  • Kokosolie
  • 2 gesnipperde uien
  • zout
  • peper
  • azijn
  • 100 ml (slag)kookroom

Voorbereiding:

De bieten raspen op een grove rasp. De geraspte bieten kruiden met een scheutje azijn, wat zout en peper. De zoete aardappelen in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze:

De gehakt in een wok of braadpan rul bakken. De fijn gesnipperde uien toevoegen. Dit alles met wat zout en peper kruiden. Schep de aardappelen en de bieten door elkaar. Verdeel het mengsel over een ingevette (kokosolie) ovenschaal. Spreid het gehakt er over uit en schenk er vervolgens de room over. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (225 graden C). Dien het gerecht na ongeveer 25 minuten, als het door en door heet is, op.

Het is ook lekker om het te serveren met een spiegeleitje zodra het uit de oven komt!
 

Olympia Sport and Health Noordwijk
  • Leuk bericht? Deel het met je vrienden!