Lifestyle

CrossFit voor kids

CrossFit voor kids

Wat houdt CrossFit voor kids nou precies in? Alles wat je moet weten over CrossFit voor kids in onze Gymbox lees je nu hier:

Dat het voor kinderen goed is om te sporten dat weten we ondertussen allemaal. Alleen zijn de eerste gedachten qua sporten die kids kunnen doen waarschijnlijk gelijk voetbal, hockey of dansen. Maar wist je dat wij in onze Gymbox in Noordwijk CrossFit voor kids geven? Perfect om kid samen te leren werken, in teamverband te sporten en natuurlijk lekker bezig te zijn!

Nu horen wij je natuurlijk gelijk denken: kinderen en CrossFit, kan dat wel? Dat kan zeker. Helemaal op de manier waarop er bij CrossFit voor kids op een speelse manier training wordt geven. En vergeet niet dat er bij deze sport ook heel veel sociale vaardigheden komen kijken. CrossFit staat er namelijk om bekend een ‘aanmoedigingscultuur’ te hebben. En werken in een groep is altijd fijn om de sociale vaardigheden verder te ontwikkelen toch? Iets met twee vliegen…

Ben je nog niet helemaal overtuigd om eens langs te komen voor een proefles met je kids? Wij stelden mede-eigenaar Janine de Palm- Houwaart wat vragen over CrossFit voor kids in Noordwijk:

Is het voor kinderen wel goed om op zo’n jonge leeftijd aan CrossFit te doen?

Ja, juist! Ze gaan niet direct starten met zware kracht training zoals sommigen denken. De nadruk ligt op plezier in sport en spelenderwijs leren ze hun conditie te verbeteren op diverse manieren.

Aan wat voor soort oefeningen moeten we denken bij CrossFit voor kids?

Denk aan Gorilla squats, de kinder versie van de gewone squat. Maar ook hardlopen, tractor banden samen omflippen en in de ringen hangen.
 

Hoe is de begeleiding tijdens het uitvoeren van de oefeningen?

Er is altijd een ervaren en gediplomeerde coach aanwezig. Mariëlle heeft een specifieke CrossFit kids opleiding gedaan en behaald en daarnaast is zij pedagoog. Een betere coach kan je je eigenlijk niet wensen

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in