Lifestyle

Yoga...voor iedereen weggelegd?

Yoga...voor iedereen weggelegd?

Ben jij ook benieuwd hoe een yoga les er uit ziet en of dit eigenlijk voor iedereen is weggelegd? Onze yoga lerares Armanda geeft antwoord op de populairste vragen in ons nieuwe artikel 

In een wereld waar tiid tegenwoordig schaars is en iedereen altijd super druk, is het heel belangrijk om zo nu en dan heerlijk te ontspannen. En wat is er nu beter om dit gelijk te combineren met een heerlijke work-out? Ik heb het natuurlijk over yoga, in al zijn vormen en maten. Aangezien wij vaak merken dat er nog wat ‘onzekerheid’ heerst omtrent yoga en of iedereen dit nou wel kan doen hebben wij onze yoga lerares Armanda van der Voort wat populaire vragen gesteld.

Waar is yoga precies goed voor?
Je wordt je meer bewust van jouw lichaam en de ademhaling. Meeste mensen leven als het ware in hun hoofd en hebben hierdoor een oppervlakkige en snelle ademhaling. In een yogales leer je dieper ademhalen en krijg je dus meer contact met jouw lichaam. Hierdoor voel je je meer ontspannen en kun je beter slapen.

Moet ik lenig zijn voor yoga?
Nee, dat hoeft niet. Lenigheid komt vanzelf wanneer je yoga beoefent. Het is zeker geen vereiste; je kunt prima yoga beoefenen als je wat minder flexibel bent.

Hoe ziet een yoga les er precies uit?
Een yogales bestaat uit verschillende onderdelen als ademhalingsoefeningen, de asana's oftewel de houdingen, meditatie en de eindontspanning.

Wat kan ik precies verwachten?
Het is juist prettig om zonder verwachtingen naar een les te gaan, omdat je dan meer openstaat om te ervaren wat yoga met je doet. Als je er van tevoren teveel over nadenkt, blijf je tijdens de les nog steeds bezig met jouw gedachten terwijl je de focus wilt verleggen van het denken naar het voelen.

Wat voor verschillende soorten yoga zijn er allemaal?
Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende vormen. De meest bekenden zijn hatha, yin, asthanga en power yoga.

Kan iedereen mee doen met elke yoga les of is er een bepaalde volgorde die je beter kunt aanhouden als beginner?
Jazeker, iedereen kan in principe meedoen. Als je een blessure hebt, is het wel - net als bij alle andere sporten - belangrijk om jouw eigen grenzen te voelen en te respecteren. Geef het ook altijd even aan bij de docent als je fysiek een beperking hebt. Als beginner kun je met alle vormen starten. Wat ik zelf wel heb ervaren, is dat een rustige vorm prettiger is om mee te beginnen. Dan kun je je beter focussen op de techniek en op de ademhaling. Maar dat is geen vereiste.

Zoals je hierboven kunt lezen is yoga dus eigenlijk voor iedereen weggelegd, maar mocht jouw vraag hierboven niet beantwoord worden dan kan je natuurlijk altijd even binnenlopen bij Olympia. En wat we eigenlijk gewoon willen zeggen, kom het een keer proberen! Zien wij je daar? Namasté.

Groetjes,
Roy

www.royboere.nl

Your Daily Update

“Wat maakt het nou uit waar je sport, iedere sportschool is toch hetzelfde?” Hoe vaak hoor je dit iemand wel niet zeggen. En ik kan je vertellen, dit is alles behalve waar. Laat ik allereerst mezelf even voorstellen; ik ben Roy Boere en blog op dagelijkse basis op mijn eigen lifestyle website www.royboere.nl en speciaal voor Olympia ga ik jullie op de hoogte houden van alle ins en outs rondom deze moderne sportschool.

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in