Olympia Sport and Health Noordwijk
Olympia Sport and Health Noordwijk

Lekker even ontspannen!

Dat kan op meerdere manieren bij Olympia. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

 

Voor de meeste mensen betekent de sauna pure ontspanning. Bij regelmatig gebruik voelt men zich fitter en zelfs gezonder! Leden van Olympia kunnen gratis gebruik maken van onze comfortabele sauna's.

De sauna werkt spierontspannend en rustgevend; alle stress vloeit van je af! Douchen en afdrogen voor aanvang zijn elementair voor een optimaal effect. Wij bieden een Infrarood sauna en een Turks Stoombad aan in beide kleedkamers.

Sauna staat voor:

  • verbetering huidfunctie en bloedvatenstelsel
  • verhoging weerstand en reiniging lichaam
  • spierontspannende werking

De Infrarood sauna

De dieptewerking van de infraroodstralen stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zo worden zuurstof en bouwstoffen beter door de spieren opgenomen en toxische afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid. De zuiverende werking van de infraroodcabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.

Douche even voordat je in de sauna gaat. Droog jezelf na het douchen af en ga dan pas de infraroodsauna in. Het gebruik van een handdoek in de infraroodsauna wordt sterk aanbevolen vanwege hygiënische redenen.

Even stoom afblazen in het Turkse Stoombad 

Het Turks stoombad is een warme ruimte waar de temperatuur op ongeveer 45 graden ligt en de luchtvochtigheid maar liefst 100% bedraagt. Het stoombad is ideaal om je huid te reinigen. Door tussen de 10 en 20 minuten in deze ruimte te verblijven gaan de huidporiën open staan en zal het vuil, doordat je begint te zweten, naar buiten worden gedreven. Naast dat de geneeskrachtige kruiden in de stoom goed zijn voor de luchtwegen, is een Turks stoombad ook zeer ontspannend. Douche je even snel af voordat je in de sauna plaatsneemt. 

Snelbruiner

Olympia Sport and Health is voorzien van een super-de-luxe snelbruiner. Wil je lekker even bruin worden om je beter te voelen en er nog beter uit te zien? De snelbruiner kan je tegen gereduceerd ledentarief gebruiken. Maak van tevoren even een afspraak bij de receptie.
 

  • Liggend wordt je in (max.) 15 minuten bruin en lig je op een ergonomisch gevormd bed waardoor je heerlijk comfortabel een kleurtje krijgt. De snelbruiner heeft extra gezichtslampen.
  • Lekker om te relaxen en om een kleurtje te krijgen of te onderhouden

Belangrijk:

Let op je huidtype; is jouw huid gevoelig en verbrand je snel in de zon? Ga dan niet te lang onder de snelbruiner. Het is verstandig om minimaal een dag rust tussen twee sessies te houden. Vraag onze receptiemedewerkers om advies.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze receptiemedewerkers, ze staan graag voor je klaar!