Avondeten

Kipcurry met courgettenoodles

Kipcurry met courgettenoodles

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Doe olie, ui en knoflook in een pan en verwarm 4 minuten op laag vuur (de ui mag niet verkleuren).
Snij de kip in dunne reepjes en voeg bij de uien. Zet het gas wat hoger en bak de kip 4 minuten aan.
Snijd de champignons en voeg bij de kip. Roer tot de champignons wat geslonken zijn.
Voeg kokosmelk en tomatenpuree toe.
Doe alle kruiden met zout en peper in een kopje, roer dit door en voeg toe aan de kip.
Laat de curry 5 minuten zachtjes pruttelen.
Was de courgettes en maak er met de Spirelli noodles van.
Breng een grote pan met voldoende water aan de kook. Voeg de courgettenoodles toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuten koken.
Doe de noodles in een vergiet over en verdeel ze over de borden. Schep op ieder bord een paar grote lepels curry.

*Gebruik geen geconcentreerde tomatenpuree maar koop tomatenpuree uit een pak of glazen pot. De zuurgraad van geconcentreerde tomatenpuree is dusdanig dat het een bepaald stofje (BPA) van de binnenwand van het blik losweekt en op die manier in de puree komt. Dit stofje is schadelijk voor de gezondheid.

Ingredienten (voor 4 personen)
 

2 grote uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels olijfolie
500 gram kip
1 bakje champignons
1 kop kokosmelk (250 ml)
1 kop (500 gram) gezeefde tomatenpuree*
1 eetlepel Kerrie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 theelepel fijn zeezout
4 grote courgettes


 

Olympia is benieuwd naar jouw mening!

Wat doen we goed en wat kan misschien wel beter?
Vul de korte enquete in en maak kans op een maand gratis sporten! We verloten de maand gratis sporten onder alle deelnemers aan de enquete.

Vul hier de enquete in