Avondeten
Spinazie zalm muffins
Onbijt of tussendoortje
Je bakt ze van te voren in de oven en ze zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Zo heb je ’s ochtends al een kant en klaar ontbijtje, eventueel makkelijk om mee te nemen voor onderweg. Bij voorkeur kun je ze voor het eten nog even opwarmen, maar koud zijn ze ook lekker te eten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren in een kom los
Spoel de spinazie af en snij het klein.
Pel de uitjes en snipper ze en bak ze even aan. Snij de peterselie fijn. Snij de zalm in kleine stukjes.
Voeg de spinazie, peterselie, stukjes zalm en uitjes toe aan de eieren. Meng alles goed.
Voeg nog wat peper en zout toe. Wees voorzichtig met de hoeveelheid zout, omdat de gerookte zalm ook wat zout van zichzelf is.
Vul een muffin plaat met papieren of siliconen vormpjes. Vul de vormpjes met het omelet mengsel.
Schuif de muffin plaat in de oven en bak het in 35 minuten gaar.
Ingredienten
8 eieren
150 gram verse bladspinazie
100 gram gerookte zalm
2 kleine uitjes
Handje peterselie
Zout en peper naar smaak